Matematik

mat c

28. januar 2010 af matemati (Slettet) - Niveau: C-niveau

hjælp              hej nogen der kan reducer denne

a +b     / a 2 +b2+2ab

a- b            a2 -b2                                    


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2010 af keg (Slettet)

facit er 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2010 af keg (Slettet)

og det fremkommer på følgende måde:

først kigger vi på nævneren: a2+b2+2ab=(a+b)(a+b)

a2-b2= (a+b)(a-b)

så nævneren hedder nu:   (a+b)(a+b)/(a+b)(a-b)= (a+b)/(a-b) og det er det samme som stå i tæller

så ergo er resultatet=1


Svar #3
28. januar 2010 af matemati (Slettet)

super tak..... stor hjælp arbejder jeg med


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2010 af keg (Slettet)

selv tak 

du skal blot lære disse to:

1)   (a+b)2= (a+b)(a+b)= a2+b2+ 2ab, hvis nu der havde stået (a-b)2= a2+b2  - 2ab ( bemærk minus)

2) (a+b)(a-b) = a2 - b2


Skriv et svar til: mat c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.