Matematik

Hjælp til svær ligning med to ubekendte

29. januar 2010 af ajooba (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder sådan: 450 kr. deles lige mellem et vist antal personer. Hvis der havde været 4 personer mere, var hver enkelts andel blevet 19 kr. mindre. Hvor mange deltog i fordelingen af pengene?

Jeg ved at jeg har to ligninger: første ligning: 450/x=y og anden ligning: 450/(x+4)=y-19

Jeg ved at jeg har y isoleret i min første ligning= y=450/x og y skal jeg sætte ind i lingning nr. to så jeg får følgende:

450/(x+4)=(450/x)-19       men jeg kan bare ikke regne ligningen ud, jeg har prøvet mange gange, jeg ved at svaret bliver 7,9 men kan ikke få det resultat :S

Håber der er nogen der vil hjælpe ? tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2010 af PeterValberg

 Dine ligninger ser rigtige ud, - men det giver nogle mærkelige tal, når man tænker på, at antallet af personer nødvendigvis må være et helt tal, - og det ser det altså ikke ud til at gøre.

Er du helt sikker på tallene ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. januar 2010 af ajooba (Slettet)

ja, men det er meningen, at tallene ikke bliver helt præcise. derfor er det tilladt at afrunde :-)


Svar #3
29. januar 2010 af ajooba (Slettet)

kan du eventuelt vise dine mellemregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2010 af PeterValberg

 Jeps, det kan jeg da, - se venligst vedhæftede pdf-dokument.

Jeg har taget ALLE mellemregningerne med, så du må selv sortere lidt i dem, hvis du synes, der er for mange :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
29. januar 2010 af ajooba (Slettet)

taaaaaaaaaaaaak


Svar #6
29. januar 2010 af ajooba (Slettet)

Ej tusind tak det har været en stor hjælp, og det sødt at du gad bruge tid på det :)


Skriv et svar til: Hjælp til svær ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.