Kemi

Beregning af pH-værdi for opløsning

31. januar 2010 af Maskinen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Studieportalen, nogen som sidder inde med viden omkring hvordan man finder værdien for en opløsning. 
 Opgaverne lyder sådan: 


 1. Beregn pH for følgende opløsninger
          a. 0,010M HCl (aq) 
          b. 1,0*10-5 M HNO3.

 2. Beregn [H30+] for følgende kropsvæsker
          a. Spyt pH = 6,8 
          b. Urin pH = 5,9 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af multi376 (Slettet)

OPgave 1

a) da HCl er en stærk syre kan du sige dette: HCl = H3O+

     pH = -log(H3O+) = -log(0,010M)

b) staærk syre det samme som i opg. a


Svar #2
31. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

Hej Studieportalen,
hvis andre sidder med denne opgave, 
så er mine resultater her: 

Kend Kemien -  Opgave 10 & 11 – s. 178

10. Beregn pH for følgende opløsninger
a. 0,010M HCl (aq) pH = -log(0,010) = 2
b. 0,0010 M HCl (aq) pH = -log(0,0010) = 3
c. 0,0020 M HNO3 pH = -log(0,0020) = 2,69
d. 1,0*10-5 M HNO3 pH = -log(1,0*10-5) = 5


11. Beregn [H30+] for følgende kropsvæsker
a. Spyt pH = 6,8 [H30+] = 10^(-6,8) = 0,000000158 =1.58489e-7
b. Urin pH = 5,9 [H30+] = 10^(-5,9) = 0,000001
c. Saft fra bugspytkirtel pH = 8,0 [H30+] = 10^(-8,0) = 0,00000001 = 1.e-8
d. Væske fra galden pH= 8,4 [H30+] = 10^(-8,4) = 0,000000004 = 3.98107e-9


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Avu10kl (Slettet)

Det er fint du lægger dine udregninger herind, men er der så ikke stor chance for at andre bare kopiere dem? Det ville være bedre hvis du skrev hvordan du havde regnet dem ud. Jeg mangler nemlig udregningen af denne slags.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2016 af snylt (Slettet)

Hvorfor er det, at HCL = H3O+  ?

Hvad er den kemiske grund til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2016 af Agex (Slettet)

Snylt, HCL er det samme som H3O+ da det fortæller at det er en syrer, H+.

Nogen gange ser du i opgaveregning at man blot skriver H+ for at indikere at vi har en hydron altså en syre.


Skriv et svar til: Beregning af pH-værdi for opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.