Matematik

f(x) =

01. februar 2010 af palle42 (Slettet)

f(x) = 1/(x^2+1)^(1/2)

Hej.. håber der er nogle, som kan hjælpe mig med at differentere denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Har du en idé, hvis jeg nu fortæller dig, at det er det samme som at differentiere:

f(x)=(x^2+1)^(-1/2)

Nu kan du i hvert fald bruge din almindelige regel for at differentiere. I #0 skal du bruge kvotientreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2010 af Proprium (Slettet)

Du kan starte med at omskrive nævneren, således at du får:

f(x) = 1/(√x2+1) - det gør det hele lidt lettere, mener jeg (men det er vel en smagssag).

At opløfte i en halv er jo det samme som at tage kvadratroden - kvadratroden dækker hele udtrykket, det vil sige x^2+1. Du skal nu gøre følgende:

Funktionen for f er en sammensat funktion - start med at splitte den ad, så at sige. Funktionen er sammensat af henholdsvis x2+1 (lad os kalde denne funktion for y), √y (lad og kalde denne funktion for z) samt 1/z. Du får nu følgende:

2x * 1/(2*√y) *(-1/z2)

Indsættes de respektive udtryk, det vil sige udtrykkene for henholdsvis y og z - vi er kun interesserede i én variabel, nemlig x - fås:

2x * (1/(2*√x2+1)) * (-1/(√x2+1)2)

Reduceres udtrykket, fås:

-x/(x2+1)3/2

Undskyld, hvis der er lidt bøvl med tegnene, men jeg er ikke så teknisk. Spørg endelig, hvis der er noget, du ikke forstår. ;)

Imperativ.


Svar #3
01. februar 2010 af palle42 (Slettet)

Okey.. (: tusinde tak for hjælpen !


Skriv et svar til: f(x) =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.