Fysik

Hjælp til en opg om bevægelse

01. februar 2010 af SisiJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen 

Jeg vil bare gerne have en lille hint omkring hvordan jeg regner dette ud; 

En hund løber efter en hare. Hundens hastighed er 12 m/s, og harens hastighed er 5,0 m/s. På et tidspunkt så har haren et forspring på 25 m, hvor lang tid går der, før hunden har indhentet haren??? Plz help me :( 

På forhånd tak 

SIsi 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af peter lind

Brug s = s0+v*t og at s er ens, når hunden indhenter haren


Svar #2
02. februar 2010 af SisiJensen (Slettet)

 ????? forstår ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2010 af peter lind

For hunden er s0=0 og v= 12 m/s. For haren er s0=25m og v = 5m/s. Når s for de 2 er ens er haren indhentet.


Svar #4
02. februar 2010 af SisiJensen (Slettet)

 okay tusind tak, hvad med denne opg, her jeg er også lidt lost:  

et tog kører ind på en station med hastigheden 35 km/h. Det standser med konstant acceleration i løbet af 12 s, jeg skulle beregne accelerationen hvilket jeg gjorde, men så skal jeg beregne bremselængden hvordan gør man det??? :D 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2010 af peter lind

s=½a*t2


Svar #6
02. februar 2010 af SisiJensen (Slettet)

 tak for det :D 

en sidst spørgsmål 

Hvis man vil beregne reaktionslængden for hastigheden 50 km/h og man ved at accelerationen under opbremsning er lig med -5,8 m/s2 og reaktionstiden er 1 sekunder??? hvordan beregner man så reaktionslængden? bare en hint tak :D 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2010 af peter lind

reaktionslængden er den længde, som bilen kører i reaktionstiden+bremselængde. Den sidste kan besvares på samme måde som i #4


Svar #8
02. februar 2010 af SisiJensen (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan jeg kan regne det ud, altså hvilken formel skal jeg bruge??? plz help 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2010 af peter lind

Strækningen den køres inden der reageres er hastighed*tid


Skriv et svar til: Hjælp til en opg om bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.