Fysik

Hul til Jordens indre

02. februar 2010 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en opgave som lyder sådan her:

Jorden er et homogent felt.
Der graves et hul hele vejen igennem jordens centrum og ud på den anden side.
En sten holdes ud over hullet og slippes. 

x betegner stenens afstand til Jordens centrum.

a) Find kraften på stenen udtrykt ved p(densitet) og x.

Så har jeg p=m/V

v= 4/3 pi*r^3 

p = m/(4/3 pi r^3)

meeen - hvordan kommer jeg videre? Er lige lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er kraften fra jorden på stenen, når stenen ligger på overfladen er jorden?


Skriv et svar til: Hul til Jordens indre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.