Fysik
formel!
04. februar 2005 af
Lisa2004 (Slettet)
hej!
Er der nogen som kender formel for elektronenshastighed?
Er der nogen som kender formel for elektronenshastighed?
Svar #1
04. februar 2005 af KemiKasper (Slettet)
Hmm, elektronens hastighed? Tænker du på hastigheden efter acceleration i et spændingsfelt? I så fald kan den findes ud fra energibevarelse. Elektronen omsætter den potentielle energi e*U til kinetisk energi ½mv^2. Dvs.:
½mv^2 = eU
<=> v = kvadratrod(2eU/m)
½mv^2 = eU
<=> v = kvadratrod(2eU/m)
Skriv et svar til: formel!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
