Matematik

Beregnelse af den effektive rente

03. februar 2010 af mus1 (Slettet)

Beregn den effektive rente ved et lån, hvor rentefoden angives som 12% p.a. med halvårlig rentetilskrivning.

- Nogle, der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

              (1+r½)2 = 1,12

               1+r½ = √(1,12) = 1,0583

                r½ = 0,0583 ≈ 5,83%


Svar #2
04. februar 2010 af mus1 (Slettet)

hvad står r½ for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af mathon

    r½  er den halvårlige rentefod


Svar #4
04. februar 2010 af mus1 (Slettet)

hvad så, hvis det er månedlig? hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2010 af flotfyr17 (Slettet)

Så er det vel bare 0,083333333 i stedet for 0,5.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2010 af mathon

              (1+rmd)12 = 1,12

               1+rmd = 12√(1,12) = 1,00949

                rmd = 0,00949 ≈ 0,949%


Svar #7
04. februar 2010 af mus1 (Slettet)

tak for svaret! men hvis det er kvartårlig rentetilskrivning, hvad skriver man så??

kan ikke finde ud af at sætte det ind på lommeregneren


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2010 af mathon

              (1+rkv)4 = 1,12

               1+rkv = 4√(1,12) = 1,121/4= 1,02874

                rkv = 0,02874 ≈ 2,874%

................................

n√(a) = a1/n , n∈N


Svar #9
04. februar 2010 af mus1 (Slettet)

hvad står kv for?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2010 af mathon

               kv = kv(artal)


Svar #11
04. februar 2010 af mus1 (Slettet)

okay, men når man skriver: (1+rkv)4 = 1,12

hvad skal man så skrive, når man skriver det ind på lommeregneren. hvilket tal skal der stå ved rkv for, at man får 1,12?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2010 af mathon

solve((1+r)^4=1,12,r)


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. februar 2010 af mathon

solve((1+r)^4=1.12,r)


Skriv et svar til: Beregnelse af den effektive rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.