Fysik

Matematisk model

03. februar 2010 af etplaura (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en graf over polspændingen U p/V som funktion af strømstyrken I/mA. Det er en ret linje, og den er proportionalt aftagende.

Idet det er en ret linje, har den jo formen:  y = (-)xa + b

Og i dette tilflæde passer den på: Up = -Ri * I + ξ

Mit problem er så således: Det er meningen, at jeg skal udlede ovenstående model, altså Up = -Ri * I + ξ. Men ud fra hvad er det, jeg skal udlede den?

Jeg kender formlen Upol = ξ - Ri * I. Men her er Upol jo allerede isoleret?

Håber der er nogen, som kan forstå min problemstilling :) Ville virkelig sætte stor pris på al hjælp. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Jeg tror det er udledningen af Upol du på en eller anden måde skal gøre rede for.

Hvor har du formlen fra?

Og så bør du nok gøre opmærksom på at Up er y i formlen forden rette linie, Ri er a, ξ er b og I er x

Mere kan jeg vist ikke lige hjælpe

Jo, hvis du laver en serie målinger af Up og I, burde du kunne finde Ri og ξ ug fra grafen


Skriv et svar til: Matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.