Matematik

2 ligninger som skaber problemer. Kan ikke komme videre.

05. februar 2010 af Punjabi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to opgaver, som har vakt problemer og kan ikke komme videre. Opgaverne kommer her:

a) x3+2x2-x-2 = 0

b) x3+2x2-5x-6 = 0

tak skal i have....God weekend til jer alle...


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Det ses, at x=1 er rod i polynomiet, så vi kan dividere (x-1) op i polynomiet og får

x3 + 2x2 - x -2 = (x-1)(x2+3x+2)

Polynomiet af 2. grad har rødderne -2 og -1, så den fuldstændige faktoropløsning er

x3 + 2x2 -x -2 = (x-1)(x+1)(x+2), der har rødderne x=1, x=-1, og x=-2

b) Tilsvarende ses, at x=-1 er rod i dette polynomium, så vi får

x3 + 2x2 - 5x - 6 = (x+1)(x2+x-6) = (x+1)(x-2)(x+3), der har rødderne x=-1, x=2, og x=-3


Svar #2
05. februar 2010 af Punjabi (Slettet)

Tusind tak Andersen...Det hjalp meget...Tak

God weekend!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tak, i lige måde da, rigtig god weekend.


Skriv et svar til: 2 ligninger som skaber problemer. Kan ikke komme videre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.