Matematik

2 hurtige spørgsmål help me please!

06. februar 2010 af Fynpige (Slettet)

Hvordan isoler man  F her  i  ligningen???

C = F-32/1,8

En person sætter 52000 kr. i banken til en fast årlig rente på 3 %

a) Hvor stort et beløb står på kontoen efter 8 år?

B) Efter hvor mange år er beløbet fordoblet?

 a) skal man gøre sådan her???   R = k*p*d/100*D 

52000*0,03*8/100*365 = 45552  kr. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

Du kan ikke tabe værdien med en årlig rente på 3 %, så der må være noget som er gået forkert ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 Jeg vil anbefale dig, at kigge på dette link: www.formel.dk/matematik/rentesregning/rentesregning.htm


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den første ligning ser ud til at skulle repræsentere relationen mellem Celsius of Fahrenheit temperatur-skalaerne, så ligningen ser vel således ud:

C = (F-32)/1,8

Multiplicer med 1,8 og læg så 32 til på hver side:

F = 1,8C + 32


Svar #4
06. februar 2010 af Fynpige (Slettet)

Ja Maskinen jeg kan ikke tabe værdien så jeg har regnet den sådan her ud efter renteformlen = 52000*(1+0,03)^8år = 65872 kr.  det ser meget mere rigtigt ud...

Tak Andersen11  nu forstår jeg hvordan man isoler til næste gang:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2010 af mathon

B)
    Efter hvor mange år er beløbet fordoblet?
   
             1,03n2 = 2
 


Svar #6
06. februar 2010 af Fynpige (Slettet)

Taak for linket Maskinen:D !


Svar #7
06. februar 2010 af Fynpige (Slettet)

Tak Mathon:d


Svar #8
06. februar 2010 af Fynpige (Slettet)

hmm men hvordan kan 1,03^2 give = 2 ??? det giver 1,06 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

1,03n skal give 2, så

n = ln2/ln1,03 = 23,44977 år


Svar #10
08. februar 2010 af Fynpige (Slettet)

ln er det en funktion på lommeregneren:D ?? Jeg forstår nemlig ikke hvordan det kan give 24 ...


Svar #11
08. februar 2010 af Fynpige (Slettet)

ahaa det er log du bruger her:D log2/log 1,03 = 23,4497 år


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da det er forholdet mellem to logaritmer, der indgår, er det lige meget, om du bruger ln eller log (bare du bruger den samme logaritmefunktion). Normalt er ln den naturlige logaritmefunktion, og log er 10-tals logaritmen.


Svar #13
09. februar 2010 af Fynpige (Slettet)

Når okay men det vist bedst hvis jeg bruger log i det da vi ikke har lært ln endnu:-) men tak for hjælpen.


Skriv et svar til: 2 hurtige spørgsmål help me please!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.