Matematik

en hurtig hjælp :o)

07. februar 2010 af lisbethdam (Slettet)

Hvordan er det lige jeg løser denne

5^x = 487

Er der en der vil forklare mig det?

jeg skal have fat i log men hvad er det lige jeg gør inden?

det er sikkert verdens nemmeste ligning men jo mere jeg kigger på de 8 opgaver jo mere usikker bliver jeg ;)

på  Forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af mathon

    5x = 487                                          du logaritmerer

   log(5x) = log(487)                             da log(an) = n·log(a)

   x·log(5) = log(487)                           divider med log(5)

   x·log(5)/log(5) = log(487)/log(5)

   x = log(487)/log(5)


Svar #2
07. februar 2010 af lisbethdam (Slettet)

Ja tænkte nok at det var så nemt at det næsten blev "svært"

tak for hjælpen,


Skriv et svar til: en hurtig hjælp :o)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.