Kemi

Beregning af koncentration for syrer

07. februar 2010 af Maskinen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man frem til stofmængdekoncentrationen? 
  Opgaven lyder: Beregn stofmængdekoncentrationen for hver af de 2 anvendte syreopløsninger.


 


Brugbart svar (3)

Svar #1
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

når du skal finde stofmængde koncentrationer bruges 3 forskellige formler

1. n = m/ M, hvor n er mol, m er massen i gram (g) og M er molarmasse g/mol

2. n = c * V, hvor c er koncentrationen i mol/L og V er volumen i L

3. n = c * V * d / M , hvor d er densiteten i g/mL og V er volumen i mL --- her er c  i procent, ppm, etc. skrevet

som eks.v. 36% --> 0,36 , 50 ppm --> 0,000050

så vælger du formlerne ud fra de oplysninger du har og sætter den op mod hinanden


Svar #2
07. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 Tak, oplysningerne faldte i god jord her :) 


Svar #3
07. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

Øh, jeg er faktisk stadig en smule itvivl. Jeg sidder med to syrer, hvor jeg skal finde stofmængdekoncentrationen, hvordan gør jeg det med disse syrer? 

0,1M HCl og CH3COOH


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2010 af mathon

se den anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=801965
 


Skriv et svar til: Beregning af koncentration for syrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.