Matematik

Ulighed

07. februar 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne ulighed:2x2 - 5x + 3 > 0

Nogen med en god forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af Duffy

Nogen god forklaring på dit skod-brugernavn?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Udregner andengradsligningen. x skal være mindre end de to værdier du finder frem til.


Svar #3
07. februar 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Nicolai, kunne du give mig et eksempel så jeg forstår hvad man egentlig skal gøre, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Jeez, udregn andengradsligningen. Det giver dig to resultater 1 og 3/2. Altså x < 1 og 3/2 < x.


Svar #5
07. februar 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Jeg er ikke helt med. Hvordan udregner jeg uligheden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen y = f(x) = 2x2 - 5x +3 er et 2.-gradspolynomium, der har to rødder, se #4, x = 1, og x = 3/2. Grafen for funktionen y = f(x) er en parabel, der skærer x-aksen (rødderne) i (x,y) = (1,0) og (x,y) = (3/2, 0). Til højre for den største rod er funktionen altid positiv, og til venstre for den mindste rod er funktionen også postiv. Altså x > 3/2, og x < 1.

Tegn grafen, så vil det hele nok komme mere klart frem.


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.