Matematik

forskrift for den ekspontielle udvikling

07. februar 2010 af Sisso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem en forskrift for den ekspontielle udvikling g og angiv dens vækstrate, når g (-2) = 0,2461 og g(5)=6,9318

hvad skal jeg her ? skal jeg bruge formlen: y = b · ax  ?
 

og hvad er y? som jeg skal gange b x a med?

nogen der kan fortælle mig, hvordan jeg skal regne, istedet for resultatet..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af erduenfisk (Slettet)

Du skal bruge 'formlen':

g(x) = b*a^x

Og du har at:

1) 0,2461 = b*a*^-2

og

2) 6,9318 = b*a^5


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Funktionsforskriften for en ekspotentiel udvikling:

f(x) = b*a^x

Tror du skal bruge to ligninger med to ubekendte, er det rigtigt?



Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af erduenfisk (Slettet)

Jep.

Og så skal man dividere 2) med 1) (det er vel nemmest), så der kommer til at stå:

6,9318 / 0,2461 = (b*a^5) / (b*a^-2)

og så regner man videre her fra og kan finde a, og derefter b


Skriv et svar til: forskrift for den ekspontielle udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.