Matematik

Løsning af en Ligning

08. februar 2010 af ROSCOEJENKINS (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningen cos(x) = -0,22 ; x ∈ [0 ; 2π ]

Hvordan Løser jeg ligningen !


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Husk, at der er mere end een løsning til den ligning i intervallet [0, 2pi]. Vi benytter, at cosx = cos(2pi-x). Du finder en løsning som

x = Arccos(-0,22) = 1,7926..

Den anden løsning fås af denne som

x = 2pi - Arccos(-0,22) = 4,4906


Skriv et svar til: Løsning af en Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.