Matematik

trogonometriske beregninger

09. februar 2010 af emilz93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej folkens :)

håber lige der er nogle der kan hjælpe mig.

min opgave lyder således:

opstil formlerne til trigonometriske beregninger i retvinklede trekanter og illustrer selv med eksempler..

hjælp anyone? ...


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

hej jeg sidder med præcis det samme spørgsmål, og har set den vedhæftet fil, men jeg har stadig svært ved det...

jeg har de to formler for sinus og cosinus:

a=c*sin(A)        sin(A)=a/c

b=c*cos(A)       cos(A)=b/c

i dit vedhæftede fil har du bevist formlerne, men jeg vil gerne have hjælp til at komme med nogle eksempler ud fra de formler der...

håber i kan hjælpe 

tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er det, du ønsker hjælp med?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

dette spørgsmål: Opstil formlerne til trigonometriske beregninger i retvinklede trekanter og illustrer selv med eksempler.:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

skal jeg bevise formlerne for at kunne lave eksempler :)?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så lav nogle retvinklede trekanter og beregn vinklerne, f.eks.

(a,b,c) = (3 , 4 , 5) , eller

(a,b,c) = (5 , 12 , 13) , eller

(a,b,c) = (√2 , √2 , 2)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

okii, jeg kan beregne vinklerne ud fra de formler jeg skrev:)?


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

så ville vinkel C være 90grader da det er retvinklet trekanter?


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, når trekanterne er retvinklede.


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, de tre trekanter er eksempler på retvinklede trekanter, hvilket du jo kan eftervise ved hjælp af Pythagoras.


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

vil du se den fil: 

Vedhæftet fil:WordMat.docx

Brugbart svar (1)

Svar #12
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

der er jo ingen af vinklerne der er 90?


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

?????????????????:D


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er da korrekt, at den trekant ikke er retvinklet. Den er således ikke relevant for denne tråd.


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

så kan jeg ikk bruge de eksempler der :S.. 

hva skal jeg gøre så?


Brugbart svar (1)

Svar #16
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du kan jo bruge de eksempler, jeg foreslog i #6.


Brugbart svar (1)

Svar #17
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

nej det kan jeg ikke, da jeg ikke får en vinkel med 90grader?


Brugbart svar (1)

Svar #18
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

De tre trekanter i #6 er alle retvinklede trekanter. Genlæs #10.

For hver trekant kan de to øvrige vinkler beregnes ved hjælp af formlerne for sinus og cosinus i en retvinklet trekant, se #2. For eksempel

sin(A) = a / c ,

B = 90º - A .


Brugbart svar (1)

Svar #19
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

ja men jeg fik ikke vinklen til at være 90 grader ?.. det var enda (wordmath) jeg brugte :S


Brugbart svar (1)

Svar #20
24. februar 2012 af myself1 (Slettet)

sin(90) = 3/4?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.