Matematik

Integrations opgave

09. februar 2010 af St0ffer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan i al verden integrerer man sådan en fætter:

∫√x/x^5dx

Skal man bruge partiel integration oder was?

Al hjælp værdsat!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej, det behøver du ikke. Brug, at √(x^5) = (x^5)^0.5 og brug herefter potensregler til at reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2010 af multi376 (Slettet)

jeg ville bruge lommeregneren


Svar #3
09. februar 2010 af St0ffer (Slettet)

#2 Skal gøre det i hånden ;)


Svar #4
09. februar 2010 af St0ffer (Slettet)

#1 Men kvadratroden er kun over x, ikke x^5. Den hedder kvadratrod x divideret med x^5. Kan godt være jeg ikke helt forstår det du mener ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Ah, mig der læste forkert.

√x / ( x^5) = x^0.5 / x^5 = x^0.5 * x^-5 = ....

Brug potensregler.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: At bruge lommeregneren til så simple integraler er dumt. Den slags skal man kunne løse i hovedet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om

∫x-9/2 dx . Brug standarformlen for ∫xa dx


Skriv et svar til: Integrations opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.