Matematik

løse ligninger : )

09. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

hvordan løser jeg disse to ligninger ? skal regne dem ud ved hjælp af solve, ?

1)   3 · 22x - 7 · 2x - 4 = 0

2) Log (1+1 / x) + log( 4 + x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 i Maple?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 1)

solve(3*2^(2*x)-7*2^x-4=0,x);

2)

solve(log(1+1/x)+log(4+x)=0,x);


Svar #3
09. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

nr. 2 gider ikke at virke ,s ?  der kommer intet frem


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2010 af jesperher (Slettet)

hvilken lommeregner / program bruger du?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. februar 2010 af sigmund (Slettet)

I hånden.

1) Sæt 2x = t, så ligningen bliver 3t2 - 7t - 4 = 0. Dette er en andengradsligning med løsningerne t = (7±√97)/6. Således har vi 2x = (7±√97)/6. Løs nu denne ligning for x.

2) Ved brug af logaritmeregneregler omskrives ligningen til log((1+1/x)(4+x)) = 0 <=> log(4+x+4/x+1) = 0 <=> log(5+x+4/x) = 0. Løs denne: elog(5+x+4/x) = e0 <=> 5+x+4/x = 1 <=> 5x + x2 + 4 = x <=> x2 + 4x + 4 = 0. Løs nu denne ligning for x.


Svar #6
10. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

jeg skal ik skrive det i hånden, det skal være ved hjælp af cas program, det er maple 12.


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. februar 2010 af jesperher (Slettet)


en hurtig google søgning, og jeg tror  du skal skrive

solve({3*2^(2*x)-7*2^x-4=0, [x])

 hvis du har ti-89 lommeregneren kan den også klare det.. så gøres det som #2


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

I maple skriver du

1)

solve(3*2^(2*x)-7*2^x-4=0,x);

2)

solve(log(1+1/x)+log(4+x)=0,x);


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 jeg har lige testet 2'eren i mit maple, og den kører fint. Hvis din stadig ikke kommer med en løsning, så prøv at smid en restart; ind foran


Svar #10
11. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

fik du 2´ern til at blive -2 , -2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 jep


Skriv et svar til: løse ligninger : )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.