Fysik

acceleration under nedbremsning

11. februar 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en lastbil vejer 15 tons med hastighed på 70 km/t.

lastbilen bremser, så den står stille efter 10 sek.

hvad er størrelsen af lastbilens acceleration under nedbremsning??

kan ikke finde den rigtig formel til den her kan det være noget med a = delta v / delta s

eller v^2- vo^2 = 2 *a *(s-so) ?

eller v= v0 + a * t ? ville nok sige det var den her men er ikke sikker


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

En god ide! sæt enheder ind, så kan du se, hvis det ikke passer, delta v måles i (m/s) delta s måles i meter. Passer det tror du? Gør dig fortrolig med, hvad begreberne måles i.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2010 af Zord (Slettet)

Prøv denne her formel (Orbit B side 266):

v= a * t + v0

a = (v -v0)/ t


Skriv et svar til: acceleration under nedbremsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.