Matematik

Rigtigt??

11. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

(x-2)(x+2)

x*x-x*2+2*x+2*2

x^2-2x+2x+4

x^2+4

(er den rigtig)

(3-x)(x-4)

3*x+3*-4+x*x+x*-4

3x-12+x^2-4

3x+x^2-16

(er den rigtig)

(2+2x)(5-3x)

2*5+2*-3x+2x*5+2x*-3x

10-6x+10x-6x^2

4x+10-6x^2

(er det rigtigt)

Men hvordan laver jeg dem:

(x-1)^2

(2x+3)^2

(4-x)^2

Håber på hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af Duffy

Skriv således:

(x-2)(x+2) =x*x - x*2 + 2*x + 2*2 = x2 - 2x + 2x + 4 = x2 - 4 ,  så jah, den er rigtig

(3-x)(x-4) = 3*x+3*-4+x*x+x*-4 = 3x - 12 + x^2 - 4*x = x2 - x -12 , så NEJ, den er forkert

(2+2x)(5-3x)

2*5+2*-3x+2x*5+2x*-3x

10-6x+10x-6x^2

4x+10-6x^2

(er det rigtigt)  KORREKT

OBS!

Husk at holde parenteserne fx her.

(3-x)(x-4) = 3*x+3*-4+x*x+x*-4 = 3x - 12 + x^2 - 4*x = x2 - x -12 ,  

da man ikke kan have minus- og gangetegn stående ved siden af hinanden.

x*-4 skal være x*(-4) = -4x

Men hvordan laver jeg dem:

(x-1)^2 = (x-1)(x-1) = samme metode som ovenfor

(2x+3)^2 = (2x+3) (2x+3) = ...

(4-x)^2 = (4-x)(4-x) =  ...


 


Svar #2
11. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Tak skal du have


Skriv et svar til: Rigtigt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.