Matematik

Isolation af COS (V) og m + h

11. februar 2010 af CilleNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan får man isoleret disse to ting?

A) Isolér cos (v) i følgende formel x2+y2-2xycos(v) = z2

B) Isolér m i formlen E =mgh + 1/2mv2

Derefter isolér også h.

På for hånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af mathon

             cos(V) = (x2+y2- z2)/(2xy)


Svar #2
11. februar 2010 af CilleNielsen (Slettet)

Tak, men kan du ikke oogså skrive alle mellemregninger med, så jeg jeg se hvad du har gjort? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af mathon

            E = mgh + (1/2)·m·v2 = (gh+(1/2)·v2)m

            m = E/(gh+(1/2)·v2)

.....................              

            gh + (1/2)·v2 = E/m

            gh = (E/m - (1/2)·v2)

            h = (E/m - (1/2)·v2)/g

            


Svar #4
11. februar 2010 af CilleNielsen (Slettet)

Ville du ikke please skrive melleregnig på den første?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2010 af Bennike (Slettet)

x2+y2-2x*y*cos(v) = z2

x2+y2=z2+2x*y*cos(v)

x2+y2-z2=2*x*y*cos(v)

(x2+y2-z2)/2*x*y=cos(v)
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. februar 2010 af mathon

           x2 + y2 - 2xy·cos(v) = z2                    adder 2xy·cos(v)

           x2 + y2  = z2 + 2xy·cos(v)                  subtraher z2

           (x2 + y2 - z2) = 2xy·cos(v)                  eller skrevet omvendt

            2xy·cos(v) = (x2 + y2 - z2)                 divider med 2xy

            cos(v) = (x2 + y2 - z2)/(2xy)


Svar #7
11. februar 2010 af CilleNielsen (Slettet)

Okay tusind tak i er min redning!

Men i E =mgh + 1/2mv2 skal m først isloeret og det har jeg forstået hvordan du har gjort.

I den næste skal h isoleres og det skal den udfra den oprindelig ligning ting E =mgh + 1/2mv2

Men det syntes jeg ikke det lignerdu har gjort? :)


Skriv et svar til: Isolation af COS (V) og m + h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.