Fysik

hjælp det haster virkeligt meget

11. februar 2010 af lahme (Slettet)

kan ikke finde ud af.

Når man brænder halm af et fyr, er nyttevirkningen kun 55%.
a) hvor meget energi, der bliver frigivet ved afbrændning af 150 kg halm?

b) hvor meget nytteenergi får man ud af at brænde 150 kg halm i et fyr?

 

Med regneberegning, så jeg kan lære det meget bedre.



facit:
a) 2,02 GJ = 2,02 • 109 J.

b) 1,11 GJ = 1,11 • 109 J.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Hvad er brændværdien for halm?         

Du må have et sted, hvor du kan slå den op.


Svar #2
11. februar 2010 af lahme (Slettet)

brændværdien for halm er 13.5


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Så mangler der bare en enhed


Svar #4
13. februar 2010 af lahme (Slettet)

enheden er 13,5 MJ/kg. for halm.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Afgivet energi 150 kg * 13,5 MJ/kg = 2025 MJ

nyttevirkning  2025*55/100 MJ = 1113,75 MJ

Næste gang det haster så meget så gør dit forarbejde ordentligt.

1) vælg en overskrift der fortælder hvilket emne det drejer sig om

2) skriv helle den oprindelige tekst her

3) slå tabelværdierne op og skriv dem her


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.