Matematik

Eulers metode?

11. februar 2010 af tglad (Slettet)

Hejsa folkens, håber der er nogen der kan hjælpe mig lidt.. Er kørt lidt sur i Eulers metode, er kommet frem til dette:

y(n+1)=y_n+f(tn,yn )*h


Er Eulers metode, der giver os den n+1. værdi af y vha. de n. værdier for t, y og f(t,y). Funktionen f(t,y) er differentialkvotienten af y, dvs., at tallet f(xn,yn) er hældningen af tangenten for kurven y i punktet (xn,yn). Derfor er yn+1 også det approximerede førstegradspolynomium til y.

Nu kommer problemet så: hvordan bruger jeg den på min differentialligning:

y'(t)(vand)=0,058267(y(t)(vand-20*e^((ln(19/20)*t)/3))

Har fået opguivet k i denne ligning, den så oprindeligt sådan ud:

y'(t)(vand)=k(y(t)(vand-20*e^((ln(19/20)*t)/3))

På forhånd tak:b


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er der et interval du skal loese over, og en startvaerdi du kan bruge til at starte processen?


Skriv et svar til: Eulers metode?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.