Fysik

hjælp det haster virkeligt meget

13. februar 2010 af lahme (Slettet)

kan ikke finde ud af.

emnet er: effekten.

her kommer opgaven.
En dyppekoger med effekten 60 W opvarmer 400 g vand. Starttemperaturen er 15 grader.
a) hvor meget stiger temperaturen på 2 minutter?

facit den er på: 4.3 grader.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 Q=m*Cp*delta T

60 W i 2 minutter = 60*120 J


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2010 af mathon

           (0,400 kg)·(4,186 kJ/(kg·C))·ΔT = (0,060 kJ/s)·t

           (1,6744 kJ/C)·ΔT = (0,060 kJ/s)·t

           ΔT(t) = (0,060 kJ/s)/(1,6744 kJ/C)·t

           ΔT(t) = (0,035834 C/s)·t

          


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.