Matematik

ligning reducering ?? please hjælp

14. februar 2010 af mathise (Slettet)

hej jeg skal gange ind i en parentes men ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det

opgaven lyder:  reducer

4x-2x(3-x)

og så siger jeg 4x-2x =2x

så hedder det

2x(3-x)

man pleer at sige at så ganger jeg 2x med det som er i parentesen men man kan jo ikke gange 2x med 3 eller ??

please hjælp mig så vil jeg være taknemlig


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2010 af mathon

             4x-2x(3-x)

             4x-(2x·3-2x·x)

             4x-(6x-2x2)

             4x-6x+2x2

             2x2-2x

            


Svar #2
14. februar 2010 af mathise (Slettet)

men hvordan kan parentesen lige pludseligt rykkes en tak til venstre i nr 2 udregning ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2010 af mathon

parentesen rykker ikke en tak til venstre
men
du bruger den distributive lov
                                             a(b+c) = (a·b+a·c)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2010 af KPres (Slettet)

Det får jeg den ikke til, mathon:

4x-2x(3-x)

= 4x-6x+2x^2

= -2+2x^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvordan får du -2 ud af 4x-6x ??????


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2010 af KPres (Slettet)

Ups!

Jeg mente:

-2x+2x^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2010 af mathon

-2x + 2x2  =  2x2 + (-2x)  =  2x2 - 2x


Svar #8
25. februar 2010 af mathise (Slettet)

så hvad er svaret ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2010 af mathon

2x2 - 2x = 2x(x - 1)


Svar #10
25. februar 2010 af mathise (Slettet)

ok mange  tak  blev lige helt væk i den diskution :=)


Skriv et svar til: ligning reducering ?? please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.