Matematik

lidt forskelligt mat

14. februar 2010 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opg 1

Vægt : Procent
41-43 : 3
43-45 : 7
45:47 : 12
47-49 : 17
49-51 : 18
51-53 : 19
53-55 : 7
55-57 : 2

ovenstående tabel viser fordelingen (i procent) af vægten af nogle forsøgsmus ved begyndelsen af et eksperiment.

a) tegn en sumkurve og bestem kvartilsættet

Mit spørgsmål lyder; hvad er kvartilsættet?

Opg.2

En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan beholder 100

a) angiv overfaldearealet af en sådan beholder som funktion af kateternes længde x.

Hjælp?

Opg.3 

I en trekant ABC er |AB|=x, |BC|=x/3 og |AC|=3x/4

a) bestem vinkel A.
b) bestem x, når arealet af trekanten er 13.

håber nogen vil hjælpe, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2010 af faatih (Slettet)

Opgave 1: for at bestemme kvartilsættet skal du først udregne den kumurelle frekvens. Når du har gjort dette, tegner du sumkurven med vægt på x-aksen og den kumurelle frekvens på y-aksen. Kvartilsættet findes :

Q1(nedre kvartil)= for at finde dette aflæser du ud fra 25 procent på y-aksen

m(medianen)=her aflæser du ud fra 50 procent

Q3(øvre kvartil)= her aflæser du ud fra 75 procent.

Husk af fortolke disse resultater.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2.
Hver af kateterne i den ligebenede, retvinklede trekant, der udgør grundfladen i det retvinklede prisme, kaldes x, og kald højden i prismet h. Grundfladens areal er da

A = 1/2•x2

og prismets volumen er

V = A•h = 1/2 h x2 = 100, så

h = 200/(x2)

Prismets overflade består af to ligebenede retvinklede trekanter, hver med arealet A, to rektangler, hver med siderne x og h, samt et rektangel med siderne x√2 og h. Læg arealerne sammen til det totale overfladeareal.


Svar #3
19. februar 2010 af m92m (Slettet)

 Hvad betyder kumurelle frekvens?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2011 af hokkerup (Slettet)

Jeg har et spørgsmål omkring opgave 1. den med forsøgsmusene. 

Når jeg har tegnet en sumkurve og bestemt kvartilsættet. Hvordan regner jeg så middelværdien ud? 


Skriv et svar til: lidt forskelligt mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.