Matematik

en plan

15. februar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Er lidt itvivl om følgende opgave..

i 1) får jeg, at punktet ligger på m

i 2) får jeg punktet S(-9/2, 1/2,0)

i 3) får jeg 10x-4y-19z=47

opg 4 og 5 kan jeg desværre ikke lige se mig ud af, hvordan jeg skal løse. Håber på lidt hjælp hertil.

Vedhæftet fil: 529.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af peter lind

3) Hvis du sætter (1, 0, 3) ind i ligningen får du 10*1-4*0-19*3 = -47, så det er ikke rigtigt.

4) Det er det samme som at spørge om ligningssystemet (-2+5t, 2+3t, 1+2t) = (-s, -½ -2s, 4+s) har en løsning

5) Hvis retningsvektoren for linjen og normalvektoren for planen står vinkelret på hinanden er linjen parallel med planen


Svar #2
17. februar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan laver jeg så opg 3?

Hvis vektor A(-2,2,1) og P(1,0,3) og retningsvektoren (5,3,2) haves, er:

AP vektor (3,-2,2) og normalvektoren = retningsvektoren * AP vektoren = (10,-4,-19) og derved fåes: 10(x+2)-4(y-2)-19(z-1)=0 <=> 10x-4y-19z=-47
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2010 af peter lind

Du har muligvis blot skrevet forkert i #0. Højre side er i #0 +47 i #2 -47


Skriv et svar til: en plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.