Matematik

Eksponential funktion

16. februar 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er lidt blank mht. disse opgaver - er der nogen, der kan hjælpe? :)

Værdien af en bestemt type maskiner falder med 6.5% om året.

Bestem, hvor mange procent en maskines værdi falder med over 10 år?

Hvor mange år går der, før en maskines værdi er faldet fra 30000 kr. til 10000 kr?

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2010 af mathon

            Vn = Vo(1-r)n

            V10 = Vo(1-0,065)10  = Vo·0,93510 = 0,510642Vo

             ΔV = (0,510642-1,00000)Vo = -0,489358Vo

             ΔV/Vo = -0,489358 = -48,9358%

..............

             1/3 = 0,935n ...........
           
            
 

           

           


Skriv et svar til: Eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.