Matematik

Fortolk den matematiske model?

16. februar 2010 af Future-Pilot (Slettet) - Niveau: C-niveau

""" I modellen y = -3,5 x + 100 står y for antal liter vand i en beholder, x står for minutter efter klokken 13:00 en given dag. Forklar i dagligdags tale hvad hældningshoefficienten og konstantleddet står for."""

En opgave som jeg BARE ikke kan løse, da jeg ikke er den helt store matematikfreak :/ 

Håber at der er en eller anden der ude, som kan hjælpe mig? :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2010 af støberen (Slettet)

konstantleddet (100) = vandindhold 0 min. over kl 13. efter 1 min. er der -3,5 ltr i beholderen. efter 2 min.- 7 liter osv osv.

hældningen er i dette tilfælde = forbrug pr minut. efter ca 28 min er beholderen tom. det er nemt at se i koordinatsystem

grafen starter i 0, 100 og falder så 3,5 for hvert min. som du har på x-aksen

j1s


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2010 af mathon

beholderens "tømnings fart"
er
    
3,5 L/min


Svar #3
16. februar 2010 af Future-Pilot (Slettet)

1000 tak for svaret!! Kæft det hjalp mig! 

Du' sku en ven  :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv først at besvare disse spørgsmål ud fra din opgaveformulering:

1) Hvad er x, når klokken er 13:00, og hvor mange liter vand er der i beholderen?

2) Hvor meget ændres vandmængden i beholderen i løbet af 1 minut?

Prøv nu, om du ikke kan besvare opgaven.


Svar #5
16. februar 2010 af Future-Pilot (Slettet)

 Andersen11 

Jeg har forstået opgaven, nogen gange skal jeg bare have det formuleret på en anden måde :D


Skriv et svar til: Fortolk den matematiske model?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.