Kemi

Hjælp til pH beregning

16. februar 2010 af ramuk (Slettet)

Hvordan beregner man pH i 0,1 M CH3COONa?

Jeg har set at man skal gøre dette:

Eks.:

pKb(NH3)=...                      Hvordan beregner man pKb(NH3)?

Hjælp mig:SSS


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2010 af mathon

pKb(CH3COO-) = 9,24
   hvilket indikerer svag base

        pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) = (1/2)·(9,24 - log(10-1)) = (1/2)·(9,24 +1) = 5,12

ved 25ºC

        pH = 14 - pOH = 14 - 5,12 ≈ 8,9


Svar #2
16. februar 2010 af ramuk (Slettet)

Men mit spørgsmål er; Hvordan beregner jeg pKb(CH3COO-) ? Hvordan får jeg tallet 9,24?:S


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2010 af mathon

                     pKs(CH3COOH) = 4,75      som almindeligvis kan slås op

                     pKb(CH3COO-) = 14 - 4,75 = 9,25

...................

                    pKs + pKb = 14 for korresponderende syre/base-par ved 25ºC


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2010 af mathon

opslaget foregik to forskellige steder
derfor lidt decimalafvigelse - som ikke er pædagogisk rosværdigt :-)


Skriv et svar til: Hjælp til pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.