Matematik

Forstår ikk en beregning i bevis

16. februar 2010 af Mette12 (Slettet)

Hej

Har problemer med at forstå bevis for f(x) = x^3  --> f'(x) = 3*x^2

Har vedhæftet et dokument - spørgsmålet står inden i

Mange tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det, du ikke forstår, er hvordan man udregner (a+b)3 .

(a+b)3 = (a+b)2 (a+b) = (a2 + 2ab +b2) (a+b) . Du skal gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes:

(a+b)3 = a2 a + a2 b + 2ab a + 2ab b + b2 a + b2 b = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Differentialkvotienten f'(x) er en grænseværdi (s.d.). Du skal beregne udtrykket (f(x)-f(x0))/(x-x0). Da f(x) her er x3 og vi indsætter dette i brøken, så får vi (x3-x03)/(x-x0) som kan forkortes til x2+x0x+x02. Så kan du forhåbentlig se, at når x→x0, så kommer der til at stå 2x02+x02=3x02. Det er vigtigt, at du forstår det rent grafisk også, så du bør tegne en graf og indsætte punkterne og så forestille dig, at x går mod x0.


Skriv et svar til: Forstår ikk en beregning i bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.