Fysik

Opgaver om Joule og kinetisk energi

17. februar 2010 af R4S (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Jeg har fået følgende opgaver for, men jeg har svært ved at få opgaverne løst, så jeg håbede at der var nogen derude der vil give en hånd med.

74. En vejrstation i ørkenen skal bruge 120 W for at fungere. Den skal drives af solpaneler med en nyttevirkning på 8,5%. Panelerne retter sig automatisk ind efter retningen til Solen. Solarkonstanten sættes til 900W/m2

a. Hvor stort skal solpanelernes samlede areal mindst være?

75 En Mercedes på 1800 kg og en Suzuki på 850 kg kører begge 40 km/t.

a. Beregn de to bilers kinetiske energi.

b. Samme spørgsmål, når bilerne kører 80 km/t

76. En cyklist og hans cykel vejer tilsammen 80 kg.

a. Hvad er den kinetiske energi ved 7 km/t?

b. Hvad er den kinetiske energi ved 21 km/t?

Håber der er nogen derude der kan hjælpe mig med disse opgaver. Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af mathon

    120 W = 0,085·(900 W/m2Amin

     Amin = (120 W)/(0,085·(900 W/m2))


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2010 af mathon

         Ekin = (1/2)·m·v2

         1 km/h = 3,6-1 m/s


Skriv et svar til: Opgaver om Joule og kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.