Fysik

hastighed beregning

17. februar 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej hej.. jeg har fået denne opgave, er der en der kan fortælle mig formlen til at regne det ud?

Til tiden t = 0 s starter en kuglerund sten med m = 5 kg et frit fald på 520 m.

Til tiden t = 0 s starter en kuglerund sten med m = 7 kg et frit fald på 520 m.

Der tages i opgaven ikke hensyn til luftmodstand. Jordens gravitation er g = 9,82 m/s2.

5.1
Hvad bliver 5 kilo stenens sluthastighed?

5.2
Hvad bliver 7 kilo stenens sluthastighed?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af MN-P (Slettet)

s=1/2 g t2   hvor s=520m  find t

v=gt           indsæt t

Hastigheden er uafhængig af massen


Svar #2
17. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: hastighed beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.