Matematik

Nem reduktion

08. februar 2005 af Nathalie92 (Slettet)
(2x - y) - (3x - y)

Giver den 5x -2y eller?

PÅ forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2005 af Peden (Slettet)

Den giver da -1x så vidt jeg lige kan se ;)

Du fjerner en minus-parantes ved at ændre fortegn på hvert led inden i parantesen. Således kommer der til at stå: 2x - y - 3x -(-y) = -1x

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2005 af Peden (Slettet)

En god, og rigtig nem måde at kontrollere reduktioner på er ved at indsætte forskellige værdier.

Prøv for eksempel med x = 34 og y = 50, hvis det giver det samme før og efter reduktion, så er det korrekt reduceret.

Svar #3
08. februar 2005 af Nathalie92 (Slettet)

Men hvorfor bliver - - ikke til + ?

Jeg mener der står jo - y -3x!

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2005 af Peden (Slettet)

Hvad står der?

Gider du skrive den op en gang til, det du skriver i #3 svarer jo ikke til det der står i #0.

Svar #5
08. februar 2005 af Nathalie92 (Slettet)

Jamen jeg mener :

(2x - y) - (3x - y)

Når der er et - foren y og et - foran 3x hvofor bliver det så ikke til +?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2005 af Peden (Slettet)

(2x - y) - (3x - y)
Svarer til:
(2x - y) - (+3x - y)
Ophæver man parantesen, skal fortegnene, byttes rundt:
(2x - y) -3x + y
Dermed:
2x - y - 3x +y
Så forsvinder y'erne, og vi har 2x - 3x tilbage, ergo er resultatet -1x.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2005 af Mads123 (Slettet)

Ahh kan godt huske dengang jeg heller ikke fattede det at reducere :)

Bare husk at du altid adderer(pluser). Hvis der så står et minus, betyder det at du skal pluse med et minus tal.

Svar #8
09. februar 2005 af Nathalie92 (Slettet)

Okai.. Har fattet det.. Nu skal jeg bare have hjælp til mit andet indlæg =P

Skriv et svar til: Nem reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.