Kemi

bestemmelse af saltindhold vha fældningstitrering

17. februar 2010 af mariepedersen_6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med en rapport hvor jeg ikk har fået gennemgået forsøget eller teorien dertil pga sygdom. Derfor håber jeg nogen kan hjælpe mig.

Resultaterne 

V
(0,1M AgNO3)
[mL]
18,1mL
0,0181 L                

c(AgNO3)
[mol/L.]
0,1 mol/L.

n (AgNO3)
[mol]
1.81 mol

V
NaCl
[mL]
10mL
0,01 L

n (NaCl)
[mol]
0,00181 mol

c (NaCl)
[mol/L]
0,181 mol/L

Masseprocent
[masse %]
1,06%

Beregninger
Beregn stofmængden, n i den tilsatte volumen 0,1 mol/L AgNO3.
n=c*V
0.1mol/L*0.0181L= 0.00181 mol AgNO3 kan dette være et korrekt resultat ?

Beregn koncentrationen, c af NaCl, idet den fundne stofmængde, n befandt sig i 10,00 mL havvand.

C (AgNO3)=n(AgNO3)/V

C= 0.00181/er itvivl om hvilken V der  skal indsættes

Havvandets massefylde, ρ er 1 g/mL. Beregn massen af de 10 mL havvand

her skal man vel sige m=ρ*V .

 Find molarmassen, M af NaCl, og beregn massen af NaCl i prøven.

NaCl molarmasse (35.45 g/mol+ 22.99g/mol)=58.44 g/mol  også ved jeg ikke rigtig hvordan jeg kommer videre

På forhånd tak for hjælpen !!




 


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

Beregninger
Beregn stofmængden, n i den tilsatte volumen 0,1 mol/L AgNO3.
n=c*V
0.1mol/L*0.0181L= 0.00181 mol AgNO3 kan dette være et korrekt resultat ?  Ja det er korrekt

Beregn koncentrationen, c af NaCl, idet den fundne stofmængde, n befandt sig i 10,00 mL havvand.

C (AgNO3)=n(AgNO3)/V

C= 0.00181/er itvivl om hvilken V der skal indsættes

CNaCl = 0,00181 mol  / 0,010 L = 0,181 mol/L

Havvandets massefylde, ρ er 1 g/mL. Beregn massen af de 10 mL havvand

her skal man vel sige m=ρ*V .  Ja, det er rigtigt

Find molarmassen, M af NaCl, og beregn massen af NaCl i prøven.

NaCl molarmasse (35.45 g/mol+ 22.99g/mol)=58.44 g/mol også ved jeg ikke rigtig hvordan jeg kommer videre
 

58,44 g/mol betyder at 1 mol NaCl vejer 58,44 g

0,00181 mol * 58,44 g/mol = 0,1058 g

w/w % = 0,1058 g / 10 g *100 % = 1,06 %


Skriv et svar til: bestemmelse af saltindhold vha fældningstitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.