Matematik

Hvad vil værdien af aktierne vokse til?

20. februar 2010 af Hartling (Slettet)

Hansen køber aktier for DKK 50.000. De vokser 10 procent hvert år. Hvor meget vil aktierne være værd efter 50 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2010 af Zalam (Slettet)

 50.000*(1+0,10)^50  =

Jeg gider ikke lige indtaste det på lommeregnet, men sådan regner du det ud..


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

I praksis er 10 % om året helt urealistisk, man bør i det hele taget holde sig fra at købe aktier. Det svarer til at låne penge ud (som de fleste ikke har) til fremmede. Mange aktieejere er gået fallit som følge af finanskrisen. Jeg ved godt, at det ikke har noget at gøre med opgaven, men man har lov til at sætte den i relation til virkeligheden. En rente på 2% årligt er mere realistisk.


Svar #3
20. februar 2010 af Hartling (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2010 af keg (Slettet)

det er overhovedet ikke urealistisk set over en tidshorisont på 50 år. Og så er vi også nogle småsparere, som ikke låner penge til investering i aktier


Svar #5
20. februar 2010 af Hartling (Slettet)

Hvordan regner man så denne ud?

En aktie stiger fra kurs 100 til kurs 300 på fem år. Hvad har den årlige stigningsprocent været i denne periode?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2010 af Zalam (Slettet)

Nu er det såmænd ikke fordi jeg ikke gider hjælpe dig, men det er meget simple formler, som det kræver det her..

Prøv at kigge lidt på de formler som står i din bog.


Eller kig på det jeg har skrevet i #1, - det kunne være du kunne bruge noget lignende..


Svar #7
20. februar 2010 af Hartling (Slettet)

Undskyld! Jeg forstår det godt.

r = 5√300/100-1 = 0,2457 = 24,57 %
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2010 af Zalam (Slettet)

Jep lige nøjagtigt.

Det er samme formel som jeg bruger i 1 bare løst med hensyn til renten.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2010 af ramme2 (Slettet)

K = 300     og  k0 =100    og  n = 5

benyt nedenstående formel hvor R = tilvæksten pr år i decimaltal.

K = K0 * (1+R)n       ⇒ ( K/Ko) ^ (1/n) -1 = R  ⇒ (300/100) ^(1/5) -  1 = 0,2457

R = 24,5%    


Skriv et svar til: Hvad vil værdien af aktierne vokse til?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.