Kemi

Beregn pH og hydrolysegrad/protolysegrad i 0.0100M ammoniakvand

21. februar 2010 af annarømer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg fatter ikke en meter....

Beregn pH og hydrolysegrad/protolysegrad i 0.0100M ammoniakvand

Håber du kan hjælpe, gerne med uddybende detaljer...


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. februar 2010 af mathon

 NH3 er en svag base:         

             pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) = (1/2)·(4,75 - log(0,0100)) = 3,4
  ved 25ºC

             pH = 14 - 3,4 = 10,6
 

             α = [OH-]/cb = 10-pOH/cb = 10-3,4/0,0100 = 10-3,4/10-2 = 10-3,4+2 = 10-1,40,04 = 4%

.................

    α = hydrolysegrad/protolysegrad


Svar #2
22. februar 2010 af annarømer (Slettet)

Super... Tusind tak


Skriv et svar til: Beregn pH og hydrolysegrad/protolysegrad i 0.0100M ammoniakvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.