Matematik

monotoni forhold

21. februar 2010 af Michjen (Slettet)

Hej jeg skal bestemme monotoniforhold for denne funktion : f(x) = -x* e2x + 2* e2x

Er dette korrekt???

f(x)=0. Nulpunktet for funktionen -x* e2x + 2* e2x er 2.

Så vil jeg se om den er aftagende eller voksende..

 f’(x)=0. f’(x) = -x* e2x + 2* e2x = (3-2*x)*e2 *x
Nu kan jeg finde ud af om funktionen er aftagende ved at sætte f’(x) = 0. Hvis funktionen er voksende så er f’(x)≥ 0 eller hvis negativ, f’(x)≤ 0. så sætter jeg f’(x) til nul. Det giver mig en løsning som hedder 3/2. Dvs. funktionen er voksende.

ER DET KORREKT OG HVORDAN KAN JEG SIGE AT DEN LIGE PRÆCIS ER VOKSENDE DER OG AFTAGENDE DER??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af peter lind

F'(x) = (-x)'e2x -x*(e2x)' +2(e2x)' =-e2x-x*2*e2x+2*2e2x


Skriv et svar til: monotoni forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.