Matematik

Beregne koordinater til hvert af skæringspunkterne mellem graferne

23. februar 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, som vil tjekke, om jeg har fået det rigtige resultat?

Funkterne f og g er givet ved:

f(x)=-x^2+x+4 og g(x)=-x+1

Find ved beregning koordinaterne til hvert af skæringspunktenre mellem graferne for f og g.

Jeg har fået skæringspunkterne til (-4,5) og (0,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af PeterValberg

Nej, det er desværre forkert :-(

De to funktioner  og skærer hinanden i punkterne:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2010 af AnnaHansen (Slettet)

 (-1,2) og (3,-2) til en anden gang, kan du altid tjekke det på en graflommeregner, hvis du har sådan en, ved at skrive forskrifterne ind i y= og derefter gå ind på grafen, vælge math og så intersection, hvor du først væler 1st curve og 2.curve og bagefter upper og lower bound. 

Ved håndkæft kan det regnes således:

-x^2+x+4=-x+1 <=> -x^2+2x=-3 , når du har løst andengradsligningen (brug evt solve) får du to svar, nemlig -1 og 3, dette er altså x-værdierne, i punkternee, hvor de skære hinanden, og så kan du regne y ud ved at indsætte x-værdierne i en af forskrifterne:

g(-1)=-(-1)+1 = 2

og 

g(3)=-3+1=-2 ;)

Hvis du har spørgsmål til den lidt kludrede forklaring, så skriv bare :)


Svar #3
23. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

oka... HM... kan du gå lidt mere slagvisk til værk... Jeg skal nemlig være med...


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2010 af AnnaHansen (Slettet)

 ja, det kan jeg i hvert fald. må du bruge lommeregner og det hele til det? 


Svar #5
23. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

Hvordan skal jeg løse andengradsligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2010 af AnnaHansen (Slettet)

 Jeg sprang lidt let over det, fordi jeg ikk kan huske hvordan man gør det let, men kan sagtens forklare hvordan man får lommeregneren til den ;) bruger du TI eller hvilken lommeregner?


Svar #7
23. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

jamen jeg bruger TI


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2010 af PeterValberg

TI89

solve(-x^2+x+4=-x+1,x) hvilket outputter x = -1 or x = 3

Det er x-koordinaterne til skæringspunkterne, - indsæt disse i den enteligning (tag g(x)=-x+1 det er det nemmeste) og beregn de tilhørende y-værdier.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Beregne koordinater til hvert af skæringspunkterne mellem graferne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.