Matematik

reducer udtryk

25. februar 2010 af detgamleverdensbillede (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg ønsker lidt hjælp til reducering af et udtryk, der lyder således.

(x+2y)(x-2y)

jeg ved at kvadratsætningen lyder sådanne: kvadratet på første led + kvadratet på andet led + det dobbelteprodukt.

vil det sige at:

x+2y+2xy * x-2y-2xy= x i 2??????


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2010 af Isomorphician

(x + 2y)(x - 2y) =

x(x - 2y) + 2y(x - 2y) =

x2 - 2xy + 2xy - 4y2 =

x2 - 4y2

"To tals sum ganget med de samme to tals differens er lig differensen på kvadraterne"

(også kendt som 3. kvadratsætning)


Svar #2
25. februar 2010 af detgamleverdensbillede (Slettet)

hehe tak

hvordan er det lige at x og 2y kommer foran parenteserne?? :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2010 af Isomorphician

Første led i første parentes ganget på begge led i anden parentes.

+

Andet led i første parentes ganget på begge led i anden parentes.


Svar #4
25. februar 2010 af detgamleverdensbillede (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.