Fysik

Energi

25. februar 2010 af powersno (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey studieportalen :D

Jeg har fået nogen opgaver om energi, og ikke lige den skrapeste til fysik :) så ville hører om i kunne hjælpe mig en en opgave.

Vedhæfter opgaven så kan se hvad det er jeg snakker om. Det er den øverste, hvor grafen og tabellen indgår

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Fysik opgave 1-1t.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2010 af peter lind

Specifik varmekapacitet c for fast stof er den samme for alle 3 stoffer. Aflæs af grafen på den første del data for temperaturstigning ΔT og tilført energi Q. Der gælder Q=m*c*ΔT. Brug dette til at finde massen af stoffet. Den vandrette del af kurven angiver smeltning. Her skal gælde Q = m*L, hvor L er den specifikke smeltevarme. Brug dette til at finde smeltevarmen og sammenlign med din tabel. Aflæs kurven for den sidste skrå del og find nødvendige data. Der gælder stadig Q=m*c*ΔT, men nu er c den specifikke varmekapacitet i flydende form. Brug ligningen til at finde c og sammenlign med tabel.


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.