Matematik

2 grads ligninger

25. februar 2010 af soren108 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej tænkte om jeg kunne få lidt hjælp til de her opgaver 

Opgave 1 - Løs følgende 2.gradsligninger (opgaven går meget ud på først at omskrive ligningerne til den go’e gamle velkendte form ax² + bx + c = 0, dernæst at bruge den kendte formel):

<span lang="EN-GB" style="font-size:18.0pt;mso-ansi-language: EN-GB">a) -3x² + x = 2</o:p>

<span lang="EN-GB" style="font-size:18.0pt;mso-ansi-language: EN-GB">b) -3x² + x – 2 = x – 5</o:p>

c) 2x² + 4x – 3 =  – x² – 2x – 0.75</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af mathon

a) (-3)x² + (1)x + (-2) = 0

b) (-3)x² + (1)x + (3) = 0

c) 3x² + 6x + (-2,25) = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2010 af p_fogh (Slettet)

Se på lighedtegnet som en gammeldags vægt: Hvad der står på hver side af lighedstegnet skal have samme værdi!

Det vil sige for a:

For at få der til at stå nul på højre side skal du trække to fra

Så skal du også trække to fra på venstre side.

Samme ide med b) og c)


Svar #3
25. februar 2010 af soren108 (Slettet)

tak 


Skriv et svar til: 2 grads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.