Matematik

Tegne et 3.gradspolynomium.

28. februar 2010 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg kan ikke helt huske, hvad der er hvad i et 3.gradspolynomium. Altså hvordan tegner man det? Jeg ved jo f.eks. at man i et 2.gradspolynomium, der er C der, hvor grafen rammer y-aksen, og der kan man desuden også finde dets rødder..

Men hvordan skal jeg tegne -x^3-3x^2+9x uden nogle hjælpe programmer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af peter lind

Find skæringer med aksen , lokale maksima og minima samt se på hvad der sker når x -> ±oo


Svar #2
28. februar 2010 af buddhisme (Slettet)

hvordan beregner jeg maksima og minima? (uden hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af jnl123

max og min findes ved at differentiere og sætte lig 0 (så finder man de punkter, hvor hældningen på kurven er 0):

f ' (x) = 0     =>     -3x^2-6x+9   =   0        =>      x = -3  eller   x = 1

Så kurven falder fra x=-uendelig indtil den når x=-3. Så stiger den igen indtil den når x=1. Og så falder den igen mod x=uendelig.

y-værdierne finder man ved at sætte x-værdien ind i 3-gradsligningen


Svar #4
28. februar 2010 af buddhisme (Slettet)

Når, så du løser andengradsligningen, som du har fundet frem til gennem din defferentiering. Men hvor ses det, at den falder fra x=uendelig indtil x=-3?


Skriv et svar til: Tegne et 3.gradspolynomium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.