Matematik

Bestem omkredsen som funktion af x, når arealet af området er 12.

28. februar 2010 af 25jonathan (Slettet)

Jeg har desperat brug for hjælp i opgave 13a i dette sæt :

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090813_opgave_matB_stx_uden_kode.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Har du slet ikke noget forsøg. Området er delt op i en rektangel og en trekant. Find arealet af rektanglet og af trekanten udtrykt ved x og y. Og find omkredsen af den sammensatte figur.

Når du har a), kan du isolere den ene variabel y idet du får opgivet arealet, og du kan så udtrykke omkredsen som funktion af x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2011 af SEriksen (Slettet)

Opgave a

Arealet af en trekant bestemmes med formlen: A = 1/2 · g · h
Dvs. at arealet af trekanten på figuren er udtrykt ved:
A = 1/2 · 2x · x
Arealet af et rektangel bestemmes med formlen: A = l · b
Dvs. at arealet af rektanglet på figuren er udtrykt ved:
A = 2x · y
A = 1/2 · 2x · x + 2x · y

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2011 af SEriksen (Slettet)

Er det rigtigt at områdets areal udtrykt ved x og y hedder:

A = 1/2 * 2x * x + 2x * y    ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt; men skriv det nu en anelse simplere. Udnyt dernæst, at A = 12 til at isolere y, og opskriv dernæst omkredsen af figuren som en funktion af x alene.


Skriv et svar til: Bestem omkredsen som funktion af x, når arealet af området er 12.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.