Matematik

Reducer udtrykket

28. februar 2010 af Fremder (Slettet)

Hej SP

Er der ikk nogen her, der kan hjælpe med at reducere udtrykket? er mega blank. pleas hjælp. 

(sqrt7+x)*(sqrt7-x)-1/3*(21-3x^2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen (a+b)(a-b) = a2 - b2 , så forsvinder kvadratrødderne let og elegant


Svar #2
28. februar 2010 af Fremder (Slettet)

Det kan jeg ikk  finde ud af :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ok, du får

(√7 + x)(√7 - x) - 1/3 (21 - 3x2) = (√7)2 - x2 - 7 + x2 = 7 - x2 - 7 + x2 = 0


Svar #4
28. februar 2010 af Fremder (Slettet)

skal jeg så gange inde i parantes nu?? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du? Se resultatet i #3


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.