Matematik

HJÆLP, HASTER VIRKELIG

01. marts 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej folks

Ved i hvad dette står for: ±


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af Imperfektum (Slettet)

Det betyder, at det efterfølgende tal, bogstav eller lign. er behæftet med enten plus eller minus.

Står der eksempelvis ±2 betyder det, at tallet to enten er positivt eller negativt. Man oplever blandt andet dette fænomen ved løsning af andengradsligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det står for "plus eller minus". For eksempel kan man skrive at rødderne i ligningen x2 = 9 er x = ±3 . Det er en kortere form for x = +3 eller x = -3 . Man bruger det tit i forbindelse med rødderne i en 2.-gradsligning

ax2 + bx + c = 0, hvor vi kan skrive løsningen, hvis d = b2 - 4ac ≥ 0, på formen

x = -b/(2a) ± (√d)/(2a) . Der er to løsninger, hvor den ene fås ved at vælge +, og den anden ved at vælge - . Hvis d = 0, falder de to løsninger sammen.


Svar #3
01. marts 2010 af Bænkebider (Slettet)

Tak for hjælpen begge to. I appreciate!


Skriv et svar til: HJÆLP, HASTER VIRKELIG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.