Matematik

HJÆLP! Se om jeg har lavet rigtigt!

01. marts 2010 af ThatBoy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Kan folk ikke lige se, om det her er lavet rigtigt?

Skriv om den er rigtig eller forkert.

Vedhæftet fil: Opgave 12.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser helt rigtigt ud.


Svar #2
01. marts 2010 af ThatBoy (Slettet)

Mange tak! :)


Svar #3
01. marts 2010 af ThatBoy (Slettet)

Kan du forklare mig, hvad jeg kan gøre her?

Vedhæftet fil:Opgave 13.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Hint: a er retningsvektor og P er det stationærepunkt(som du VED ligger på linjen). Fed markerer i øvrigt en vektor.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Linien i planen skal gå gennem punktet P(3, 8) og være parallel med vektoren a = (1, 5) . Liniens ligning har formen

y = c x + d . Konstanten c kaldes liniens hældningskoefficient, og da a er en retningsvektor for linien, kan du direkte beregne c ud fra vektoren a 's komponenter. Dernæst bestemmer du den anden konstant d ved at indsætte P's koordinater i liniens ligning og løse med hensyn til d.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

#5 Hvorfor beregne det om, når en parameterfremstilling er ganske glimrende.


Svar #7
01. marts 2010 af ThatBoy (Slettet)

Kan du lige forklare mig i mere grundig, detaljeret måde, dnadan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fordi opgaveteksten beder om en ligning. Ellers er en parameterfremstilling da ganske udmærket og ligetil at opstille i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

En parameterfremstilling(lineær)

P(t)=a*t+P, hvor a er retningvektoren og P er det stationærepunkt.

Man kan vælge at omregne dette til funktion af typen f(x)=ax+b(men ofte er det ikke nødvendigt)

#8 Det er trods alt også en ligning for en parameterfremstilling :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er nødvendigt, når opgaveteksten kræver det (som i dette tilfælde).


Svar #11
01. marts 2010 af ThatBoy (Slettet)

Okay, jeg bliver temmelig forvirret, når I hver især kommer med jeres argumenter.

Derfor vil jeg spørge igen.

Hvis råd skal jeg følge? :D I må undskylde, men jeg kan ikke finde rundt, når I er i tvivl! :D


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Som opgaven er formuleret, er jeg overbevist om, at der bliver bedt om en ligning for linien på formen y = cx + d . Du kan komme frem til ligningen ved at bruge min fremgangsmåde, eller ved at finde parameterfremstillingen som nævnt i #9 og så eliminere t fra parameterfremstillingen. Det er to sider af samme sag.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Essensielt er det dét samme. Hvis du følger Andersens råd, så kan du hurtigt sammenligne en parameterfremstilling P(t)=a*t+p med funktionen f(x)=cx+d, så går du ikke helt galt i byen :-)

I værste fald lærer du blot, hvad din lærer syntes er fint :-)

(rettet lidt notation for at undgå forvirring)


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2010 af KJ1990 (Slettet)

Da jeg lavede den, gjorde jeg det ikke på den måde. Men de to der guider dig på rette vej.


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Der står i opgaven, at linjen l går igennem P(koordinaterne skal du benytte ligegyldig hvad du beslutter dig for)

- Og undskyld forvirringen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det har du fået oplyst i opgaveteksten. Notationen i #13 er lidt misvisende, fordi P blev brugt som betegnelse for det givne punkt. Og bemærk i øvrigt, at a og b i dnadan's parameterfremstilling ikke er det samme som koefficienterne a og b i liniens ligning.


Svar #17
01. marts 2010 af ThatBoy (Slettet)

Nu har jeg fulgt dit råd, Dnadan om parameterfremstilling (kig JPEG-fil)

Hvad skal jeg gøre nu?

Vedhæftet fil:param.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Som #12 skriver: Eliminere t for at få det på formen f(x)=cx+d


Svar #19
01. marts 2010 af ThatBoy (Slettet)

Hvad skal jeg skrive som begrundelse, at jeg eliminerer t?


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#19

Begrundelsen er, at det er for at finde liniens ligning.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.