Debat

Din holdning til integration

01. marts 2010 af Almababy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, Vi (Alma og Nana) arbejder med integration i vores projektuge. Vi lægger meget vægt på at vores fremlæggelse skal blive så nuanceret som muligt, og derfor vil vi gerne høre jeres holdninger til integration.

her er nogle spørgsmål som i meget gerne må besvare:

1. Hvad er din holdning til integration?

2. Definer hvad der er god og dårlig integration?

3. Hvis ansvar er det at integrationen fungere?

4. Hvad er "danskhed" for dig?

tilføj endelig noget mere, hvis du mener det kan være relevant for denne debat. eller noget du synes er vigtigt inden for emnet integration.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det er kontroversielle spørgsmål, som vi har diskuteret mange gange. Det, der betyder noget, er hvad du selv synes og hvorfor. Ellers står der meget om det herinde (og andre steder). At blive integreret vil sige, at man følger det samfunds normer, som man er blevet optaget i, men samtidig skal man kunne have sine helt egne synspunkter i fred, sålænge de ikke stider mod landets love eller mod god moral.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2010 af Djemba (Slettet)

Er det stadig værd at svare?

Gider ikke at skrive et svar, i så fald at det skulle være for sent.


Brugbart svar (3)

Svar #3
04. marts 2010 af rakijovic

Spørgsmål 1 og 2 går næsten ud på det samme, bortset fra at 1'eren bærer tydeligt præg af folkeskoleneurosen "have en erklæret mening om alt muligt". ;)

Nuvel; i en tid hvor den offentlige debat kæfter om muslimer til højre og venstre føler jeg mig (igen, igen) nødsaget til at påpege det lidet intelligente i at bruge 'muslim' som demonym (dvs. navn på en befolkningsgruppe) og dermed skære alle tilhængere af en bestemt religion over én kam. Man havde en lignende hjernedød tankegang i eks-Jugoslavien, og vi ved jo alle hvordan dét endte. Det skulle ærlig talt ikke undre mig om en pæn del af de...kultursammenstød vi ser i DK ikke skyldes at man fra dansk side på forhånd har afskrevet alle fremmede som "umulige".

På grund af en muslimsk minoritet i de europæiske lande/samfund er man begyndt at betragte samtlige muslimer som rabide og irrationelle væsner, der allerhelst så den kristne verden skyllet ud med badevandet. Sikke dog noget vås!  Og tankevækkende er at denne islamofobi tilsyneladende har spredt sig hele vejen op i selveste EU-apparatet. Hvordan kan man ellers bortforklare at serbere og kroater nu kan rejse visumfrit*) til EU-lande, mens bosniere (je*** ti mater om jeg gider bruge bosnjakker/Bošnjaci) holdes uden for det gode selskab, bare fordi det hjernedøde verdenssamfund nu også bror at 'Bosnien' er ensbetydende med 'muslim(-sk)'.

Hvis skyld er så denne islamofobi? Umiddelbart ville jeg sige at skylden ligger hos de kræfter der kæfter op mod svinekød i danske (!) børneinstitutioner og den dårlige opførsel hos nogle af de ikke etnisk danske unge; det er slige mennesker der ødelægger det for alle andre. Samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke på at man aldrig rigtig hører om bosniske kriminelle i de danske medier. Hver gang en nylig ej etnisk dansker bliver anholdt og vedkommendes navn når medierne, hedder personen næsten altid noget arabiskklingende. Aldrig noget med Begovic, Hadzic, Sulejmanovic, Rakovic, Hadzipasic, osv. Men hvem får skylden kollektivt? Enhver muslim i Danmark -- "fordi de jo allesammen er ens!" Whatever.

Hmmm....et meget interessant emne I har valgt, og om hvilket jeg har maaaange meninger endnu.

*) bosnienserbere og -kroater har dobbelt statsborgerskab (ét i selve BiH, ét i deres respektive "reserveland"

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Din holdning til integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.