Matematik

Overfladearealet som funktion af kateternes længde x

01. marts 2010 af camilladreuer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa .. 

Jeg har et lille problem med denne matematikopg. da jeg ikke kan overskue "teknikken" i det.

En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan beholder 100. 

Angiv overfladearealet af en sådan beholder som funktion af kateternes længde x. 

Håber i vil hjælpe mig, for er som sagt helt blank. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grundfladen er en ligebenet, retvinklet trekant med katetelængde x. Så kender du alle siderne i trekanten. Trekantens areal er så g = 1/2 x2 . Hvis vi kalder prismets højde for h, er dets volumen h g = 1/2 h x2 og det er bestemt, at det skal være 100, så

1/2 h x2 = 100 .

Da beholderen er lukket, består dens overflade af to ligebenede, retvinklede trekanter med kateter x, og tre rektangler, hvor de to har sider x og h, og den tredje har sider x√2 og h. Find nu arealet af beholderens overflade.


Svar #2
02. marts 2010 af camilladreuer (Slettet)

 Kan det passe, at det giver 14,1421 ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kateternes længde x skal indgå i resultatet. Det gør de jo ikke i dit tal.


Svar #4
02. marts 2010 af camilladreuer (Slettet)

 Jamen jeg løste ligningen 1/2x^2=100 , og det gav 14.1421. Er det stadigvæk forkert?


Skriv et svar til: Overfladearealet som funktion af kateternes længde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.